• HOME
 • CROAZIERA SPITSBERGEN-NORVEGIA
Croaziera Spitsbergen-Norvegia

 

 

  O expeditie incredibila in care veti descoperi minunile naturii din arhipelagul Svalbard si de pe tarmurile vestice ale Norvegiei! Fiorduri care-ti taie respiratia, ghetari si ursi polari, orasele pitoresti si un popor primitor sunt doar cateva dintre marile atractii ale acestei incursiuni norvegiene.

Sosire in renumitul oras Bergen, denumit si „poarta catre fiorduri” si considerat cel mai frumos oras norvegian. Nimic nu se compara cu atmosfera boema ce razbate din fiecare coltisor al orasului! Bucurati-va de forfota vioaie a pescarilor din renumita Piata de Peste din centrul orasului, o adevarata incantare a tuturor simturilor! Explorati stradutele pitoresti din Gamle Bergen (Vechiul Bergen)! Faceti o vizita la Acvariu, unul dintre cele mai mari din Scandinavia! Si nu ratati inedita calatorie cu funicularul care in doar 7 - 8 minute urca 320 m pe varful muntelui Fløyen, de unde veti avea cea mai frumoasa priveliste asupra orasului, a imprejurimilor si a fiordurilor!

Incantatorul orasel Flam este localizat intr-un decor mirific, inconjurat de munti abrupti, cascade repezi si vai adanci. Va recomandam sa alegeti o  calatorie cu trenul pe vestita ruta Flam - Myrdal (in circa 50 de minute trenul urca 850 m printr-un defileu catre Myrdal, timp in care peisajul se schimba de la vai inverzite cu cascade repezi la munti inalti, acoperiti de zapada). In Gudvangen si Nærøyfjord veti admira munti inzapeziti, cascade salbatice si peisaje pitoresti cu ferme micute raspandite pe versanti.

Astazi veti face o oprire in faimosul oras Ålesund, renumit pentru arhitectura sa in stilul Art Nouveau, dupa care veti continua croaziera pe cel mai frumos fiord al Norvegiei - Geirangerfjord, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO inca din 2005 datorita peisajelor incantatoare. Aici cascade inspumate  cad de la sute de metri pe pantele abrupte ale muntilor, cele mai renumite fiind: "Cele sapte surori", "Voalul miresei" si "Petitorul" iar printre ele inca mai puteti zari vechi ferme de munte suspendante deasupra luciului apei.

Trondheim este  prima capitala a Norvegiei, un oras cu o istorie bogata, unde veti putea vizita cele mai interesante obiective: Catedrala in stil gotic Nidaros, unde in trecut regii Norvegiei isi primeau binecuvantarea, Resedinta Arhiepiscopului si Muzeul Muzicii (Ringve). Explorati stradutele mici dar cochete si traversati cel mai vechi pod al orasului de unde veti observa vechile cladiri de lemn ce au fost restaurate, apoi savurati o cafea aromata in port, inainte de a va reimbarca pe vas. 

In cursul acestei zile va veti aventura in unul dintre cele mai spectaculoase arhipelaguri din lume - Insulele Lofoten, fiind considerate de multi drept cele mai frumoase locuri de pe tarmurile nord-vestice ale Norvegiei si acostati in Svolvaer, capitala insulelor Lofoten. Continuati calatoria pe dramaticul Trollfjord ale carui peisaje va vor tine cu sufletul la gura.

Sositi la Tromso, un orasel arctic pitoresc inconjurat de muntii Alpii Lyngen si supranumit „Parisul Nordului”. In secolul al XIX-lea, navele rusesti, britanice, olandeze si germane ancorau aici inainte de a porni in expeditie la vanatoare de balene, morse sau foci in nordul indepartat. In Tromso se remarca impresionanta Catedrala Arctice cu vitraliile sale deosebite, Muzeul Polar, Muzeul Tromso, Muzeul de Arta al Norvegiei Nordice.

In cea de-a 7-a zi a croazierei veti sosi la latitudinea orasului Honningsvag (70°58’ N), situa pe Insula Magerøya  si supranumit „capitala Capului Nord”. De aici, merita sa faceti o excursie la Nordkapp, cel mai nordic punct al continentului european.  

In Barentsburg puteti face o vizita la Muzeul Pomor, urmata de un spectacol folcloric traditional. Longyearbyen este un fost oras minier, iar marturii ale acelei perioade se vad la tot pasul.

In aceasta zi veti explora unul dintre cele mai pitoresti fiorduri din aceasta zona – Magdalenefjord, apoi Insula Moffen, care privita din aer are forma unui atol sau a unei midii si este populata de un numar mare de morse. Până în 1952, morsele din arhipelagul Svalbard erau vanate excesiv pentru a fildeşul din coltii lor mari, untura si pielea lor groasă. Acum sunt o specie protejata.

Astazi ajungeti in zona vehiului oras minier Ny Ålesund, cea mai nordica asezare din lume locuita permanent (situata la 78º 55’ latitudine nordica). In prezent, mai multe tari si-au infiintat aici statii de cercetare, active in special in timpul verii. De aici porneau si primii exploratori polari in expeditiile lor catre Polul Nord.  

Sosire la Longyearbyen, un orasel arctic deosebit de pitoresc, infiintat de catre norvegieni si recunoscut drept capitala arhipelagului Svalbard. Aici se va incheia calatoria dumneavoastra, veti debarca si veti calatori spre casa cu amintiri si imagini de neuitat dintr-o aventura arctica.

DEPARTURES DATA:
incepand cu 23.05.2016
DURATION:
12 zile/ 11 nopti
RATES:

de la 3424 EUR

per persoana

SERVICES INCLUDED:
  • croaziera pe vas in tipul de cabina rezervat cu pensiune completa
  • 1 noapte cazare in Longyearbyen
  • tur cu ghid in Longyearbyen

   

NOT INCLUDED:
  • zborurile internationale (Bucuresti – Longyearbyen si Bergen - Bucuresti)
  • asigurarea de calatorie