• HOME
 • CIRCUIT ISLANDA - GROENLANDA
Circuit Islanda - Groenlanda

  O experienta unica - doua destinatii inedite: Islanda si Groenlanda! Explorati aceste taramuri arctice in timpul noptilor albe si veti castiga amintiri de neuitat!  Veti avea ocazia de a experimenta senzatii inedite si de a admira peisaje, traditii si culturi atat de diferite si fascinante!

Aterizare pe aeroportul international Keflavik si transfer la hotel in Reykjavik. Dupa formalitatile de cazare, iesiti la o plimbare pe stradutele pitoresti ale orasului si vizualizati principalele obiective. Intregul oras este dominat de Biserica   Hallgrimskirkja, cea mai mare biserica din Islanda, vizibila din orice punct al orasului. Seara, puteti lua cina intr-unul din  restaurantele traditionale din Reykjavik.  

Dimineata, mic dejun la hotel apoi continuati explorarea capitalei islandeze, vizitand centrul vechi, portul si restaurantul “Perlan”. Urmatoarea destinatie este peninsula Reykjanes, un camp geotermal cu izvoare fierbinti si piscine naturale cu namol terapeutic, cu  o  atmosfera demna de filmele SF. Insa punctul culminant al  acestei  zile va fi vizita la vestita Laguna Albastra, inconjurata de un camp negru de lava. Dupa momentele de relaxare petrecute aici,  la hotel  va asteapta o cina delicioasa, modul perfect de a incheia aceasta zi.

Astazi veti face "turul de aur" al Islandei. Vizitati Parcul National Thingvellir,  locul primului  parlament islandez si o fascinanta zona geologica.  Aici veti putea observa observa grabenul format de separarea placilor tectonice Nord-Americana si  Euroasiatica. Calatoria continua catre faimosul Geysir, o zona cu izvoare termale, unde veti avea ocazia sa vedeti unul din cele mai active gheizere, Strokkur, aruncand apa fierbinte pana la 30 de metri inaltime. Urmatoarea oprire este la Gullfoss, Casacada de Aur, una din cele mai impresionante cascade  din Europa.  Urmeaza o vizita la o ferma de cai islandezi si  la o sera  geotermala, 2 locuri reprezentative pentru Islanda.

Spiritul de aventura ne poarta astazi pe valea vechilor Saga, Þjórsárdalur, o zona cu ferme pitoresti, dar intens afectata de eruptia celui mai de temut vulcan islandez,  Hekla, din anul 1104.  Vom vizita ferma Þjóðveldisbærinn, recent reconstruita dupa vechiul model, ferma initiala fiind complet acopetita de cenusa in urma eruptiei vulcanului.
 
Vom continua apoi catre Landmannalaugar, o zona vestita pentru frumusetea peisajului  data de o gama de culori uimitoare, ca rezultat al riollitelor (roca vulcanica). Tot in aceasta zona vom avea si posibilitatea de a face baie intr-o piscina naturala cu apa geotermala.
 

Dimineata, dupa micul dejun, transfer la aeroportul intern din Reykjavik, de unde vom decola spre Grolenlanda. Sosire in jurul pranzului la Ilulissat,  un oras pitoresc, cu o locatie impresionanta, la gura unui fiord lung acoperit de gheata si strabatut de aisberguri  imense desprinse din marea calota polara  din emisfera nordica. Cazare la hotel, dupa care veti faceti  un tur al orasului impreuna cu ghidul local si veti putea intelege mai bine modul de viata de la Cercul Polar.

Putine locuri din Groenlanda sunt atat de spectaculoase precum ghetarul Eqi, care se prelungeste pe un fiord  la nord de Ilulissat. Veti face o excursie cu barca pana la marginea ghetarului, care se ridica la 80-90 de metri deasupra oceanului. In timp ce savurati pranzul la bordul vasului, veti putea asista la un adevarat spectacol al naturii, dat de bucatile  de gheata ce se desprind din ghetar si pornesc in larg.

Dimineata, dupa micul dejun, va veti aventura intr-o excursie la ruinele vechii asezari Sermermiut, situata de-a lungul unui fiordul inghetat. Aici veti afla detalii despre viata si obiceiurile  groenlandezilor inainte de sosirea europenilor, in timp ce veti putea admira privelistea incredibila data de iceberg-urile de pe fiord. Dupa – amiaza, timp liber pentru cumparaturi sau vizitarea muzeelor din oras. De asemenea, puteti face excursii optionale cu barca printre aisberguri sau puteti survola zona cu elicopterul.

Dimineata, dupa micul dejun, timp liber la dispozitie. Puteti  revedea locurile care li s-au parut cele mai interesante sau puteti cauta un suvenir cu specific groenlandez (tupilaks).  Urmeaza tranferul la aeroportul din Ilulissat si zborul catre Reykjavik. Seara, cazare la acelasi hotel in Reykjavik.

Dimineata, transfer la aeroport pentru zborul inapoi la Bucuresti, unde va veti intoarce cu amintiri incredibile.
 

Optional, turul se mai poate prelungi cu 1 - 2 sau mai multe zile in Islanda.

DEPARTURES DATA:
21 iunie, 5 iulie, 12 iulie, 19 iulie, 2 august, 9 august
DURATION:
9 zile/ 8 nopti
RATES:

4150 EUR

per persoana, loc in camera dubla

4750 EUR

per persoana, loc in camera single

SERVICES INCLUDED:
  •  8 nopti de cazare: 5 nopti de cazare cu mic dejun in Islanda si 3 nopti de cazare cu mic dejun inclus in    Groenlanda;
  •  5 cine (3 in Islanda si 2 in Groenlanda) si un pranz la pachet in Islanda;
  •  vizita la o sera geotermala, spectacol de echitatie, taxe de intrare la Laguna Albastra;
  •  Vizita la ferma Thjóðveldisbærinn, o ferma vikinga reconstruita;
  •  Biletul de avion Islanda -  Groenlanda - Islanda, cu taxele de aeroport incluse;
  •  transferuri la / de la aeroport in Groenlanda;
  •  Turul orasului Ilulissat;
  •  Excursia la Sermermiut;
  •  Croaziera la ghetarul Eqi cu pranz la bordul vasului (durata 12 ore).
NOT INCLUDED:
  •    Biletul de avion Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti (se rezerva in momentul inscrierii)
  •    Alte excursii optionale sau mese decat cele mentionate in program;
  •    Asigurare medicala / storno (recomandata);
  •    Transferul de la sau catre aeroportul international din Keflavik;

  Nota: Acest circuit include ghid local specializat, vorbitor de limba engleza.